Anasayfa Foto Galeri Albüm Bu albüm 253 kez görütülendi.
 

HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Ekleme Tarihi: 29.05.2023 - 11:59

HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

1/9
HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Vespasianus ve Titus Tüneli’ni ziyaret ettikten sonra rotanızda sıradaki yer 100 metre mesafede bulunan Beşikli Mağara’dır. M.Ö. 1. yüzyılda Romalılar zamanında yapılan Beşikli Mağara, tarih ve arkeoloji meraklısı gezginler arasında oldukça popüler bir yerdir. Roma kralının ve halkın mezarlarının da bulunduğu Beşikli Mağara’daki mezarlar bölgenin en büyük kaya mezarlarıdır. Kaya mezarları dışında gizli tünelleri, tapınakları ve sunaklarıyla harika bir tarihi yapı olan Beşikli Mağara, Hatay’da gezilecek yerler listesinin olmazsa olmaz yerlerinden bir tanesidir.

2/9
HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Haron Kabartması olarak da bilinen Kharon Cehennem Kayıkçısı, Antakya’da bulunan ve 2. yüzyılın sonlarında yapıldığı düşünülen bir taş anıttır. Tarihte Kharon’un veba hastalığı yüzünden ölenleri cehenneme taşımak için kürek çeken biri olduğu düşünülmekteydi. Bu muhteşem tarihi eserin bulunduğu kayalardan harika bir Antakya manzarasının da keyfini çıkarabilirsiniz. Özellikle tarih ve arkeoloji meraklısı gezginlerin sık tercih ettiği yerlerden biri olan Kharon Cehennem Kayıkçısı, 4 metre yüksekliğinde ve 1,5 metre genişliğindedir. Yapımı yarım kalmış olan bu harika yapıyı Hatay’da gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

3/9
HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Dörtyol ilçesinde bulunan ve bölgede Osmanlı mimarisinin en iyi korunmuş örneklerinden biridir. 1574 yılında Sokullu Mehmet Paşa tarafından dönemin en ünlü mimarı olan Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Külliye, yolcuları barındırmak, onları ve mallarını güvende tutmak, yıkanmak, ibadet etmek ve hatta iş yapmak için bir yer sağlamak için inşa edilmiştir.

4/9
HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Her köşesinde birbirinden güzel ve ilgi çekici evler ve konaklar bulunan Hatay’da Asi Nehri ile Habib-i Neccar Dağı arasında bulunan 350’ye yakın ev Eski Antakya Evleri olarak bilinirler. Evlerin çoğu orijinalliğini korusa da restore edilmiş olanlar da mevcuttur. Müze olarak kullanılmakta olan bazı evlerde antika eşyaları ve eski dönemde kullanılan eşyaları görebilirsiniz. Fotoğraf meraklısı gezginlerin Hatay’da sık sık ziyaret ettiği bir yer olan Eski Antakya Evleri’ni Hatay gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin.

5/9
HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Vespasianus ve Titus Tüneli, Roma İmparatorluğu zamanında yapılan antik çağın en harika yapılarından biridir. Dönemin imparatoru Vespasianus zamanında yapımına başlanan tünel yaklaşık 100 yıl olduğu düşünülen zaman sonra imparator Titus zamanında tamamlanmıştır. Tünelin en büyük özelliği ise tamamen insan gücüyle yapılmış olmasıdır.

6/9
HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Aziz Simeon Manastırı olarak da geçen St. Simon Manastırı, Samandağ ile Defne ilçeleri arasında bulunmaktadır. Stilitler tarikatının lideri olan Aziz Simeon tarafından 6. yüzyılda yapılan bu manastır zamanının en önemli dini merkezlerinden biriydi. Aziz Simeon ömrünün son zamanlarında St. Simon Manastırı’nda bulunan bir taşın üzerinde 45 sene inzivada kalmıştır. Günümüzde harabe şeklinde bulunan bu manastırın Hatay’da gezilecek yerler listenizde bulunmasını tavsiye ederiz.

7/9
HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Hatay Kalesi olarak da bilinen Antakya Kalesi, İstanbul surlarından sonra Türkiye’nin en uzun duvarı olarak bilinmektedir. Büyük İskender’in generali Selevkos I. Nikator tarafından M.Ö. 300 yılında inşa ettirilmiştir. Roma ve Bizans dönemlerinde yapılan eklemelerle genişleyerek 23.600 metre uzunluğa ulaşmıştır.Kalenin kuzeyde Halep Kapısı (Aziz Paul),doğuda Demir Kapı, güneyde Şam Kapısı, batıda Köprü kapısı ve kuzeybatıda Köpek Kapısı olmak üzere 5 kapısı bulunmaktadır. Bölgeye gelen bütün gezginlerin Hatay’da gezilecek yerler listesinde bulunan Antakya Kalesi muhteşem bir Antakya manzarası sunmaktadır.

8/9
HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Hatay’da gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken Payas Kalesi, Cenevizliler tarafından yapılmıştır. Haçlı seferlerine karşı Tapınak Şövalyeleri tarafından bir süre güvenliliği sağlanan kale, Osmanlı döneminde onarılamayacak durumda olduğu için yeniden yapılmıştır. Osmanlı döneminde de ticaret yollarının güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan Payas Kalesi günümüze sağlam bir şekilde ulaşmayı başarmıştır. Aynı bölgede bulunduğu Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile birlikte gezginler tarafından ilgi odağı olan Payas Kalesi’ni ziyaret ederek hem kalenin hem de harka manzarasının birbirinden güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

9/9
HATAY'DA GEZİLECEK TARİHİ YERLER

Halk arasında “Tapınakçılar Kalesi” olarak da bilinen Bakras Kalesi, Hatay’ın Belen ilçesinde bulunur. Helenistik dönemde Ammuri kralı Dakianus tarafından inşa ettirildiği düşünülmektedir. İlerleyen dönemlerde Romalılar, Bizanslılar, Ermeniler, Haçlılar ve Osmanlılar tarafından da kullanılan kale, günümüzde mimari güzelliği ve sunduğu harika manzara ile gezginler arasında oldukça popüler bir yer.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kozatv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.