GAZİANTEP YEMEKLERİ: ANTEP MUTFAĞINDAN 19 NEFİS YEMEK
1/19
Antep mutfağında başlangıç menüleri için en çok tercih edilen yemek beyran çorbasıdır. Antep'te bulunan restoranlar beyran çorbasını ortalama 13 saatte hazırlasa da, evinizde yapabileceğiniz özel tarifimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz.
2/19
Gaziantep mutfağında Antep fıstığının kullanılmadığı yemek sayısı oldukça azdır. Dana, kuzu eti ve fıstık ile hazırlanan bu kebap, kalın şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir.
3/19
Közlenmiş patlıcan, yoğurt ve kıyma ile hazırlanan Ali Nazik, Osmanlı'dan günümüze kalan ulaşan bir yemektir. Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilen Ali Nazik kebabı, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir.
4/19
Nefis mi nefis katmer tatlısına kim hayır diyebilir ki? Çıtır çıtır yufkası ve bol fıstıklarıyla Antep sokaklarında en çok rastlanan tatlılardan biri de katmerdir. Genellikle kaymak veya dondurma ile birlikte sunulur.
5/19
Nohut ve bulgur ile hazırlanan firik pilavı, Antep başta olmak üzere Adana ve Hatay mutfağında da önemli bir yere sahiptir. Genellikle et yemeklerinin yanında sunulur.
6/19
Adana, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya'da da çok sevilen içli köfte, Antep mutfağından hiç eksik olmaz desek yeridir. Özellikle bayramlarda ve kalabalık sofralarda tepsi tepsi hazırlanarak sunulur.
7/19
Antep'in en sevilen yemeklerinden biri de zeytinyağlı dolma, namı diğer kuru patlıcan dolmasıdır. Kurutulmuş patlıcanlar ile hazırlanan bu dolmalar, büyük tencerelerde pişirilerek sofralardaki yerini alır.
8/19
Geleneksel bir yemek olan Yuvalama’nın diğer adı da Nakışlı aş... Gaziantep yöresinde özellikle Ramazan Bayramı’nda pişirilen bu ana yemek, şehriyeli pirinç pilavı ile servis yapılıyor. Yemeği hazırlarken pirinç ve kıyma ölçüsüne dikkat edin; ne kadar pirinç kullanırsanız, onun yarısı kadar kıyma kullanın.
9/19
Adını ilk kez duyanlar için, şiveydizin kuzu eti, taze sarımsak ve nohut ile hazırlandığını söyleyebiliriz. Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında tüketilen şiveydiz, pırasa ve farklı baharatlarla zenginleştirilir.
10/19
Antep mutfağının en sevilen kebap çeşitlerinden biri simit kebabıdır. Simit adı verilen ince bulgur ve zırh kıyması ile hazırlanan bu yemek, fıstıklı yoğurt eşliğinde sunulur.
11/19
Görünümü ile baklavaya benzeyen şöbiyet, muska şekli verilmesiyle baklavadan ayrılır. İç harcında isteğe göre Antep fıstığı veya ceviz kullanılır. Genellikle kaymakla birlikte sunulur.
12/19
Antep mutfağında birbirinden farklı kebaplara rastlamak mümkündür. Bunlardan biri de kuzu eti, közlenmiş biber ve soğan ile hazırlanan Antep kebabıdır. Hazırlanan kebap, nefis bulgur pilavı ile birlikte sunulur.
13/19
Antep mutfağında et tüketimi yüksek olsa da, dolmaların yeri bir başkadır. Kars ile özdeşleşen soğan dolması, kıymalı harç ile hazırlanır ve ortalama 25 dakikada sofralardaki yerini alır.
14/19
Antep sokaklarında en çok rastlayacağınız yemeklerin başında nohut dürüm gelmektedir. Haşlanmış nohut ve lavaş ile hazırlanan nohut dürümü, Şef Türev Uludağ'ın tarifiyle sizlere sunuyoruz.
15/19
Geldik Gaziantep'in Türk mutfağına kattığı en lezzetli tatlılara.. Bayramların vazgeçilmezi haline gelen, incecik yufka, fıstık ve şerbet ile hazırlanan Antep fıstıklı baklava, Gaziantep denildiğinde ilk akla gelen şeylerden biridir.
16/19
Pekmez, su, nişasta ve fıstık ile hazırlanan nişe helvası, ortalama 20 dakikada hazırlanır. Yapımında yalnızca 5 malzeme kullanılan bu helva, kalabalık sofralarda ikram edilir.
17/19
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan lahmacun da, Antep usulüyle hazırlanır. Evde kolayca yapabileceğiniz Antep lahmacun, dışarıdakileri aratmayacak bir lezzettedir.
18/19
Yoğurtlu bir çorba çeşidi olan börek çorbası da, başlangıç menülerinin favorisidir. Kuzu eti, yoğurt ve nohut ile hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için bol bol tüketilir.
19/19
Yeşil zeytin, soğan, maydanoz ve yağlı sos ile hazırlanan bu piyaz, genellikle et yemeklerinin yanında meze olarak sunulur. Kısa sürede hazırlanır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.