Yüreğir Belediyesi Kültürevleri lezzette yarıştı
Kültür-Sanat
(İHA) - İhlas Haber Ajansı |
06.10.2023 - 13:05, Güncelleme:
06.10.2023 - 12:30
Yüreğir Belediyesi Kültürevleri lezzette yarıştı
Yüreğir Belediyesi Kültürevleri lezzette yarıştı
Yüreğir Belediyesi Kültürevleri arasında Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmayı yaptığı ciğer şiş ile Murat Göğebakan Kültürevi’nden Neslihan Erinan kazandı.Yüreğir Belediyesi Adana mutfağını tanıtmak ve genç yetenekleri keşfetmek amacıyla Yüreğir Belediyesi Gastronomi Mutfağı’nda ‘Yöresel Yemek Yarışması’ düzenledi. Yarışmaya Kültürevleri Aşçılık Kursu’nda eğitim gören kursiyerler katıldı.Yarışmanın seçici jüri üyeliğini Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in eşi Raziye Kocaispir, Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) Başkanı Derviş Göçmen, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, Avukat Muhal İkikardeş, Food Bloogger Nurşen Sönmez Aksoy ve AKAPAFED Kadın Kolları Başkanı Şerife Karakuş üstlendi.Tatlısından tuzlusuna her türlü yemeğin yapıldığı yöresel yemek yarışmasında Murat Göğebakan Kültürevi’nden Neslihan Erinan yaptığı ciğer şiş ile birinci, Mevlana Kültürevi’nden Münevver Fındık kuru patlıcan dolması yemeği ile ikinci, Murat Göğebakan Kültürevi’nden Esra Sarı ise Adana kebap ile üçüncü oldu.Yarışmacıları kutlayan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Amacımız Adana mutfağı ve kültürünü yaygınlaştırmak ve şehrimizde yeni yeteneklere fırsat sunmaktır. Kültürevleri kursiyerlerimiz güzel bir organizasyonda lezzette yarıştı. İnanılmaz güzel bir mutfak zenginliğimiz var. Buna her yıl benzer etkinliklerimizle dikkat çekmeyi arzu ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yüreğir Belediyesi Kültürevleri lezzette yarıştı
Yüreğir Belediyesi Kültürevleri arasında Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmayı yaptığı ciğer şiş ile Murat Göğebakan Kültürevi’nden Neslihan Erinan kazandı.
Yüreğir Belediyesi Adana mutfağını tanıtmak ve genç yetenekleri keşfetmek amacıyla Yüreğir Belediyesi Gastronomi Mutfağı’nda ‘Yöresel Yemek Yarışması’ düzenledi. Yarışmaya Kültürevleri Aşçılık Kursu’nda eğitim gören kursiyerler katıldı.
Yarışmanın seçici jüri üyeliğini Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in eşi Raziye Kocaispir, Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) Başkanı Derviş Göçmen, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, Avukat Muhal İkikardeş, Food Bloogger Nurşen Sönmez Aksoy ve AKAPAFED Kadın Kolları Başkanı Şerife Karakuş üstlendi.
Tatlısından tuzlusuna her türlü yemeğin yapıldığı yöresel yemek yarışmasında Murat Göğebakan Kültürevi’nden Neslihan Erinan yaptığı ciğer şiş ile birinci, Mevlana Kültürevi’nden Münevver Fındık kuru patlıcan dolması yemeği ile ikinci, Murat Göğebakan Kültürevi’nden Esra Sarı ise Adana kebap ile üçüncü oldu.
Yarışmacıları kutlayan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Amacımız Adana mutfağı ve kültürünü yaygınlaştırmak ve şehrimizde yeni yeteneklere fırsat sunmaktır. Kültürevleri kursiyerlerimiz güzel bir organizasyonda lezzette yarıştı. İnanılmaz güzel bir mutfak zenginliğimiz var. Buna her yıl benzer etkinliklerimizle dikkat çekmeyi arzu ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yüreğir Belediyesi Adana mutfağını tanıtmak ve genç yetenekleri keşfetmek amacıyla Yüreğir Belediyesi Gastronomi Mutfağı’nda ‘Yöresel Yemek Yarışması’ düzenledi. Yarışmaya Kültürevleri Aşçılık Kursu’nda eğitim gören kursiyerler katıldı.
Yarışmanın seçici jüri üyeliğini Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in eşi Raziye Kocaispir, Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) Başkanı Derviş Göçmen, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, Avukat Muhal İkikardeş, Food Bloogger Nurşen Sönmez Aksoy ve AKAPAFED Kadın Kolları Başkanı Şerife Karakuş üstlendi.
Tatlısından tuzlusuna her türlü yemeğin yapıldığı yöresel yemek yarışmasında Murat Göğebakan Kültürevi’nden Neslihan Erinan yaptığı ciğer şiş ile birinci, Mevlana Kültürevi’nden Münevver Fındık kuru patlıcan dolması yemeği ile ikinci, Murat Göğebakan Kültürevi’nden Esra Sarı ise Adana kebap ile üçüncü oldu.
Yarışmacıları kutlayan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Amacımız Adana mutfağı ve kültürünü yaygınlaştırmak ve şehrimizde yeni yeteneklere fırsat sunmaktır. Kültürevleri kursiyerlerimiz güzel bir organizasyonda lezzette yarıştı. İnanılmaz güzel bir mutfak zenginliğimiz var. Buna her yıl benzer etkinliklerimizle dikkat çekmeyi arzu ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Adana HABERİ
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.